Web Analytics Made Easy - Statcounter

اعتقاد شیعه در طول تاریخ این بوده است که امام منتخب خداوند است و باید ویژگی هایی در او وجود داشته باشد تا خداوند او را به چنین مقامی برگزیند. اینکه امام جواد(ع) در سن کودکی به مقام امامت رسیده از نظر شیعیان دارای حکمتی است که خداوند از آن آگاه است.

ما شیعیان معتقدیم امام باید دارای هم علم و هم تقوا باشد بدین معنا که باید از همه امت عالم تر و با تقواتر باشد یعنی هم عصمت علمی و هم عصمت عملی  داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عجیب است هر دوی این ویژگی ها به شکلی درخشان در وجود جواد الائمه (ع) تجلی داشته است. جایگاه علمی امام در حدی بود که هیچ یک از دشمنان که معاند و به دنبال نقطه ضعفی در امام بودند نتوانستند چشم بر آن ببندند عده ای هم معاند نبودند بلکه فقط امام را قبول نداشتند آن ها هم تسلیم علم امام بودند شیعیان که جای خود دارد هم بزرگان شیعه و هم عموم بدنه شیعیان علم امام را پذیرفتند.

بعد امامت امام رضا(ع) که دارایی شخصیتی بین المللی بودند و همگان به مقام ایشان اعتراف داشتند ناگهان جامعه اسلامی با رهبری۹ ساله مواجه شد. سه گروه معاند، مخالف و شیعه مخلص نگران این بودند که علم این رهبر ۹ ساله کجاست؟ شیعیان که تکلیف شن معلوم بود آنها همواره مطیع بودند در میان شیعیان چهره های معروفی

مثل احمد بن ابی نصر بزنطی حضور داشتند که از چهره های شاخص علمی آن زمان بودند وقتی ا امام مواجه شدند نه تنها مقام علمی امام بر آنها مکشوف شد که با افتخار از این رهبر ۹ ساله یاد می کردند.حتی عموی امام جواد(ع) که اسمش علی بن جعفر بود که او در اصل عموی پدر امام جواد بود و از بزرگان آن دوره؛ او چنان در برابر اظهار تواضع می کرد که خم می شد و کفش های حضرت جواد(ع) را جلوی ایشان جفت می کرد او می گفت خداوند محاسن سفید مرا دید اما مرا لایق امامت ندید اما محاسنی در این کودک ۹ ساله دید که او را لایق امامت دانست.

علم امام جواد(ع) همه شیعیان را مجاب کرد. در میان مخالفانی ادم سیاستمداری مثل مامون هم متوجه این علم شد او به امام احترام می گذاشت و حتی جلسات مناظره تشکیل داد که  عظمت علمی امام بیشتر مکشوف شد.

از آنجا که امام جواد (ع) نخستین امامی بود که در خردسالی به منصب امامت رسیدند حضرت مناظرات و بحث و گفتگوهایی داشته است که برخی از آنها بسیار پر سر و صدا و هیجان انگیز و جالب بوده است. علت اصلی پیدایش این مناظرات این بود که از یک طرف، امامت او به خاطر کمی سن برای دیگران اثبات شود حتی می شود گفت بزرگان شیعه استقبال می کردند که آن حضرت در مناظرات شرکت کنند تا اوج مقام علمی ایشان بر همگان اثبات شود.

بنابر این علم فراوان و وسیع  امام جواد(ع) مهم ترین حجت امامت ایشان است که چه در زمان خود حضرت و چه در دوران های بعدی تاکنون همواره مورد استدلال شیعه بود و همگان حتی دشمنان و معاندان هم بر آن اعتراف داشته اند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: شهادت امام جواد ع امام رضا ع امام جواد ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۶۷۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله جنتی: معلمان مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند

آیت‌الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان در ابتدای جلسه امروز (چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) این شورا ضمن گرامیداشت روز معلم و سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری (ره) اظهار داشت: برای معلمان عزیز که مجاهدان عرصه علمی و فرهنگ هستند، آرزوی توفیق دارم.

وی سپس در خصوص شهید مطهری اظهار داشت: در کنار آثار شهید مطهری که حقیقتا سرمایه فرهنگی و علمی جامعه ماست، باید سیره علمی اثرگذار ایشان نیز تبیین شود.

دبیر شورای نگهبان افزود: ویژگی ممتاز شهید مطهری (ره) نیازشناسی علمی و فرهنگی جامعه بود و، چون حرکت خود را براساس این نیازشناسی دقیق ساماندهی کرد در بیداری جامعه نقش تاثیرگذار داشت.

وی با بیان اینکه شهید مطهری معلم طراز انقلاب اسلامی بود، عنوان کرد: محتوای آثار شهید مطهری سرمایه‌ای عظیم برای مقابله با شبهات دشمنان امت اسلام است.

آیت‌الله جنتی همچنین تاکید کرد که معلمی از نگاه معارف اسلامی یک شغل نیست، بلکه یک مجاهدت است و هرچه این مجاهدت کامل‌تر انجام شود، جامعه سعادتمندتر خواهد شد.

امام صادق (ع)؛ جهادگر بزرگ فرهنگی

دبیر شورای نگهبان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به در پیش بودن سالروز شهادت امام صادق (ع) و عرض تسلیت بدین مناسبت، بیان داشت: ایشان در روزگاری که جهان اسلام با نفوذ افکار بیگانگان و همچنین تحریف معارف اسلامی مواجه بود، با تعیین درست اولویت‌ها، دست به جهاد بزرگ فرهنگی زدند.

وی بیان کرد: ثمرات ارزشمند آن جهاد بزرگ فرهنگی از سرمایه‌های ماندگار امت اسلام است.

آیت‌الله جنتی این نکته را هم یادآور شد که امام صادق (ع) همزمان با تدریس و تربیت شاگردان، نظام و ساختار آموزشی جامعی طراحی کردند که قابلیت الگوبرداری در همه زمان‌ها دارد و هرچه نظام آموزش و پرورش ما به این نظام آموزشی نزدیک‌تر شود، توفیقات بیشتری کسب خواهد کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • ابوترابی فرد خطیب این هفته نماز جمعه تهران
  • آیت‌الله جنتی: معلمان، مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند
  • معلمی از نگاه معارف اسلامی یک شغل نیست، بلکه یک مجاهدت است
  • نماز جمعه تهران به امامت حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد اقامه می‌شود
  • آیت‌الله جنتی: معلمان مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند
  • «معلمان» مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند
  • عزاداری شیعیان هندوستان در مسجد کوفه
  • بازدید علمی دانش آموزان از تصفیه خانه آب ارومیه
  • روایت معلمی با عشق و ایثار فراوان
  • «حشاشین» روایتگر حسن صباح تروریست یا کلیددار بهشت؟